Obložené minibanketky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 150 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- lžička cukru
- 1,5 rovné lžičky soli
- 9-10 g droždí
- Na oblohu:
- pomazánka (pomazánkové máslo salát)
- salám (šunka)
- červená paprika salátová okurka hadovka zelenina
- sýr
Postup Obložené minibanketky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto.
Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.
Vykynuté těsto vytáhneme, dobře propracujeme a rozdělíme na malé dílky. Z každého uděláme malinkatou bulku – banketku a než ji dáme vykynout na plech s pečícím papírem, trochu ji zploštíme.
Po vykynutí je všechny potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Vychladlé je prořízneme ostrým nožem, spodní díl potřeme pomazánkou a nazdobíme podle chuti nebo domácích zdrojů.
Naše byly potřeny hermelínovou pomazánkou a ozdobeny kolečkem okurky hadovky, salámem a zpevněny zapíchnutým párátkem s kouskem červené papriky a kostičkou tvrdého sýra.