Obložené minibanketky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

150 ml vody
2 lžíce oleje
100 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
lžička cukru
1,5 rovné lžičky soli
9-10 g droždí
Na oblohu:
pomazánka (pomazánkové máslo salát)
salám (šunka)
červená paprika salátová okurka hadovka zelenina
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto.

  2. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme, dobře propracujeme a rozdělíme na malé dílky. Z každého uděláme malinkatou bulku – banketku a než ji dáme vykynout na plech s pečícím papírem, trochu ji zploštíme.

  4. Po vykynutí je všechny potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

  5. Vychladlé je prořízneme ostrým nožem, spodní díl potřeme pomazánkou a nazdobíme podle chuti nebo domácích zdrojů.

  6. Naše byly potřeny hermelínovou pomazánkou a ozdobeny kolečkem okurky hadovky, salámem a zpevněny zapíchnutým párátkem s kouskem červené papriky a kostičkou tvrdého sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!