Klobásová kapusta
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- menší hlávka kapusty
- 2-4 klobásy podle velikosti
- 50 g slaniny+ lžičku sádla
- velká cibule
- 4 stroužky česneku (1 necháme na konečné dochucení)
- lžíce hladké mouky
- lžička mleté papriky
- mletý kmín
- mletý pepř
- 3 kuličky nového koření
- sůl
Postup Klobásová kapusta
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu se sádlem, orestujeme cibuli do zlatova.
Přidáme klobásu, česnek a společně krátce opékáme. Přimícháme papriku, koření a kapustu. Zaprášíme moukou a vše pořádně zamícháme. Podlijeme vývarem nebo vodou jen tak pod okraj kapusty. Přikryjeme poklicí a s občasným promícháním dusíme do měkka.
Nakonec kapustu dochutíme zbylým česnekem, solí a pepřem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.