Klobásová kapusta

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

menší hlávka kapusty
2-4 klobásy podle velikosti
50 g slaniny+ lžičku sádla
velká cibule
4 stroužky česneku (1 necháme na konečné dochucení)
lžíce hladké mouky
lžička mleté papriky
mletý kmín
mletý pepř
3 kuličky nového koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu se sádlem, orestujeme cibuli do zlatova.

  2. Přidáme klobásu, česnek a společně krátce opékáme. Přimícháme papriku, koření a kapustu. Zaprášíme moukou a vše pořádně zamícháme. Podlijeme vývarem nebo vodou jen tak pod okraj kapusty. Přikryjeme poklicí a s občasným promícháním dusíme do měkka.

  3. Nakonec kapustu dochutíme zbylým česnekem, solí a pepřem. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!