Pikantní klobásová směs s chilli a těstoviny mafaldine
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 velké kvalitní klobásy
- 1 šalotka nebo cibule
- 5 plátků v oleji naložených sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 4 žampiony (může být i více)
- 1 plechovka krájených rajčat
- 3 lžíce chilli omáčky
- 10 cherry rajčátek (množství je jen orientační)
- olej
- sůl
- pepř
- 1 malá chilli paprička (nemusí být)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
- 1 balení těstovin mafaldine
- 2 lžíce olivového oleje
- Na ozdobu bazalku a kousek zelené nati z jarní cibulky
Postup Pikantní klobásová směs s chilli a těstoviny mafaldine
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nebo cibuli nakrájíme na kostky, sušená rajčata na nudličky, cherry rajčátka na půlky, žampiony na plátky, česnek na tenké plátky a chilli papričku na drobno.
Klobásy oloupeme a rozsekáme v kutru na menší kousky, ale ne úplně na fašírku.
Cibuli osmažíme na oleji, přidáme sušená rajčata, česnek, žampiony a necháme rozvonět. Na to rozsekané klobásy, plechovku krájených rajčat, chilli omáčku, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.
Nakonec přidáme půlky cherry rajčátek, chilli papričku (nemusí být) a ještě chvíli dusíme. Pokud by to bylo příliš řídké, můžeme zahustit kukuřičným škrobem, rozmíchaným v trošce vody a ještě chvíli provaříme. Ale já jsem nemusela. Je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem. Záleží, jaké jsme použili klobásy.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale, scedíme a vmícháme olivový olej, aby se neslepily.
Na talíř rozložíme hotové těstoviny, přelijeme klobásovou směsí, ozdobíme bazalkou a natí z jarní cibulky.