Pikantní klobásová směs s chilli a těstoviny mafaldine

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 velké kvalitní klobásy
1 šalotka nebo cibule
5 plátků v oleji naložených sušených rajčat
2 stroužky česneku
4 žampiony (může být i více)
1 plechovka krájených rajčat
3 lžíce chilli omáčky
10 cherry rajčátek (množství je jen orientační)
olej
sůl
pepř
1 malá chilli paprička (nemusí být)
1 lžíce kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
1 balení těstovin mafaldine
2 lžíce olivového oleje
Na ozdobu bazalku a kousek zelené nati z jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nebo cibuli nakrájíme na kostky, sušená rajčata na nudličky, cherry rajčátka na půlky, žampiony na plátky, česnek na tenké plátky a chilli papričku na drobno.

  2. Klobásy oloupeme a rozsekáme v kutru na menší kousky, ale ne úplně na fašírku.

  3. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme sušená rajčata, česnek, žampiony a necháme rozvonět. Na to rozsekané klobásy, plechovku krájených rajčat, chilli omáčku, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.

  4. Nakonec přidáme půlky cherry rajčátek, chilli papričku (nemusí být) a ještě chvíli dusíme. Pokud by to bylo příliš řídké, můžeme zahustit kukuřičným škrobem, rozmíchaným v trošce vody a ještě chvíli provaříme. Ale já jsem nemusela. Je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem. Záleží, jaké jsme použili klobásy.

  5. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale, scedíme a vmícháme olivový olej, aby se neslepily.

  6. Na talíř rozložíme hotové těstoviny, přelijeme klobásovou směsí, ozdobíme bazalkou a natí z jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!