Mramorová buchta s tvarohovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
2 vanilkové cukry
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 kypřící prášek
kakao
višňový džem (nebo jakákoliv marmeláda - dle chuti každého)
krém:
500 g tvarohu (mol. v kelímku, ten je nejlepší)
vanilkový cukr
cukr (podle chuti)
smetana na šlehání (modrá)
Granko (na ozdobení)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Vejce s cukrem začneme šlehat, postupně přidáváme nejprve olej a 2 vanilkovými cukry a po částech hrnek mléka a dva hrnky pol. mouky a kypřícím práškem. Na plech vlijeme půlku těsta a do druhé půlky dáme kakao a zamícháme. Poté dolijeme do plechu a dáme péct.

  2. Krém: Ze smetany uděláme šlehačku. Ušleháme tvaroh s cukrem. Dosladí si tvaroh každý sám. Pak po částech ručně vmícháváme ušlehanou šlehačku.

  3. Na vychladlou bábovku dáme džem, nejradši mám višňový. Pak dáme krém a zasypeme grankem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!