Zapečené chleby s kopřivami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- dobrý chléb z předešlého dne
- 4 hrsti mladých kopřiv (mangoldu, listového špenátu)
- lžíce oleje
- 2 lžíce posekaných čerstvých bylinek:
- pažitka
- petrželka
- dobromysl
- medvědí česnek
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 100 g žervé nebo kysané smetany
- 100-150 g čedaru
Postup Zapečené chleby s kopřivami
Postup přípravy receptu
-
Mladé kopřivy zbavíme stonků a listy důkladně propláchneme.
Na rozpáleném oleji je osmahneme, dokud nezavadnou.
Do zchladlých přidáme vejce, žervé, bylinky, sůl a pepř a rozmícháme.
Směs natíráme na plátky chleba, posypeme nastrouhaným čedarem a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dorůžova. Podáváme horké.