Zapečené chleby s kopřivami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

dobrý chléb z předešlého dne
4 hrsti mladých kopřiv (mangoldu, listového špenátu)
lžíce oleje
2 lžíce posekaných čerstvých bylinek:
pažitka
petrželka
dobromysl
medvědí česnek
2 vejce
sůl
pepř
100 g žervé nebo kysané smetany
100-150 g čedaru

Postup přípravy receptu

  1. Mladé kopřivy zbavíme stonků a listy důkladně propláchneme.

  2. Na rozpáleném oleji je osmahneme, dokud nezavadnou.

  3. Do zchladlých přidáme vejce, žervé, bylinky, sůl a pepř a rozmícháme.

  4. Směs natíráme na plátky chleba, posypeme nastrouhaným čedarem a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dorůžova. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!