Bezlepková citronová Babeta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g Unimix bezlepkové mouky
- 100 g mouka Jizerka
- 250 g pískového třtinového cukru
- 4 vejce
- 1,5 dcl oleje
- 1 vanilkový cukr
- kůra a šťáva ze 2 citronů i s dužinou
- 1 KL vinného kamene
- 1 KL Xantanová guma
- 2 PL moučkového cukru
Postup Bezlepková citronová Babeta
Postup přípravy receptu
-
Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 polévkové lžíce moučkového cukru. Žloutky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty (v robotu cca 10 minut).
Pak postupně přidávat mouku promíchanou s xantanem a vinným kamenem. Na závěr zamíchat opatrně bílky s cukrem. Péct prvních 10 minut na 200°C a pak snížit na 170°C na 30 minut.