Bezlepková citronová Babeta

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g Unimix bezlepkové mouky
100 g mouka Jizerka
250 g pískového třtinového cukru
4 vejce
1,5 dcl oleje
1 vanilkový cukr
kůra a šťáva ze 2 citronů i s dužinou
1 KL vinného kamene
1 KL Xantanová guma
2 PL moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 polévkové lžíce moučkového cukru. Žloutky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty (v robotu cca 10 minut).

  2. Pak postupně přidávat mouku promíchanou s xantanem a vinným kamenem. Na závěr zamíchat opatrně bílky s cukrem. Péct prvních 10 minut na 200°C a pak snížit na 170°C na 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!