Řecké klobásy s červenými fazolemi
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 260 g řeckých originálních klobás
- 1 červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva červených fazolí – 400g, má 240 g fazolí
- 1 konzervu krájených rajčat v tomatové šťávě – 400g, má 240 g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Řecké klobásy s červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Klobásy nakrájíme na kolečka a dobře opečeme na 2 lžících olivového oleje. Asi tak 6 minut. Dáme stranou do rendlíku. Na oleji orestujeme nakrájenou červenou papriku a po chvíli přidáme nasekaný česnek, který potřebuje minutu, maximálně dvě.
Obsah pánve pak přidáme k opečeným klobásám. Přidáme scezené a propláchnuté fazole a krájená rajčata i se šťávou, promícháme a snížíme teplotu. Necháme probublávat. Osolíme a opepříme. Vaříme asi 8 minut.
Podáváme s chlebem, nebo s bagetkou.