Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle)
- 180 g cukru
- 6 vajec
- strouhaná kůra z 1 citronu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- moučkový cukr na posypání
- máslo na vymazání formy
Postup Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.
K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme. Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme zbytek bílků.
Na dno formy dáme pečící papír upravený podle tvaru formy, boky vymažeme máslem.
Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi 30–40 minut.
Po vychladnutí posypeme vršek moučkovým cukrem.