Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle)
180 g cukru
6 vajec
strouhaná kůra z 1 citronu
1/2 lžičky mleté skořice
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.

  3. K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme. Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků, promícháme a nakonec opatrně zapracujeme zbytek bílků.

  4. Na dno formy dáme pečící papír upravený podle tvaru formy, boky vymažeme máslem.

  5. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi 30–40 minut.

  6. Po vychladnutí posypeme vršek moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!