Rebarborová miska s jahodami a mátou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g (mladých řapíků) rebarbory
100 g hnědého cukru
kousek celé skořice
1 vanilkový lusk
1 dl bílého vína
trochu vody
Do hotového:
6-8 jahod
máta
K podávání:
zakysaná smetana hustá krémová
cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k rebarboře.

  2. Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a na jemno nasekáme mátu. Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba.

  3. Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou a piškoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!