Africká rybí chermoula
Recepty, RybySuroviny
- Na chermoula marinádu:
- asi 5 lžic čerstvého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1 lžička mleté papriky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička pepře
- 2 prolisované stroužky česneku
- kousek nastrouhaného zázvoru
- 5 lžic olivového oleje
- sůl
- 4 steaky z tresky nebo jiné bílé ryby nebo filé
Postup Africká rybí chermoula
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na marinádu zmiešame alebo rozmixujeme, vlejeme do misky a rybu v nej zo všetkých strán ponamáčame. Necháme 10 minút marinovať.
Potom na panvici s trochou oleja ryby opražíme z každej strany asi 5 minút. Ja som podávala s pečenými zemiakmi a šalátom.