Roštěná marinovaná v dijonské hořčici
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí roštěné (2 plátky)
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- olivový olej
- zelené fazolky
- trochu worcesterové omáčky
- 4 brambory
- máslo
- cibulka
- kudrnatá petrželka
Postup Roštěná marinovaná v dijonské hořčici
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky vezměte a nasekněte na bláně asi 3x. Mírně osolte a opepřete, také jenom přiměřeně. Z obou stran potřete hořčicí a nechejte asi 0,5 hodinky v lednici.
Připravte si brambory jak máte rádi: pečené, nebo hranolky a také zámecké jsou k tomu výborné. Ty musíte mít předem vařené.
Na pánev nalijte trošku oleje. Zahřejte olej na vysokou teplotu a hned ty roštěnky do něj dejte. 2 minutky z každé strany. Stáhněte oheň, přikryjte pokličkou a ještě 3 minutky nechejte táhnout. Stáhněte z plotny, vypněte hořák a nechejte odpočívat, 5 minutek to stačí.
Do výpeku přidejte několik kapek worcesteru. Ty čerstvé zelené fazolky určitě nechejte ve vařící vodě 3 minutky. A vhoďte do studené.
Zámecké brambůrky: Uvařené brambory nakrájejte na čtvrtky (osminky) a dejte na pánev, kde se smaží na másle cibulka do sklovata. Prohřejte a přidejte kudrnku. Přihoďte fazolky, aby se také prohřály.
Na talíř dejte brambory, navrch položte roštěnku a přidejte ty fazolky. Přelijte tou šťávou co zbyla v pánvi. Několik kousků opepřeného a osoleného rajčete se vedle brambůrků určitě hodí.