Roštěná marinovaná v dijonské hořčici

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí roštěné (2 plátky)
dijonská hořčice
sůl
pepř
olivový olej
zelené fazolky
trochu worcesterové omáčky
4 brambory
máslo
cibulka
kudrnatá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky vezměte a nasekněte na bláně asi 3x. Mírně osolte a opepřete, také jenom přiměřeně. Z obou stran potřete hořčicí a nechejte asi 0,5 hodinky v lednici.

  2. Připravte si brambory jak máte rádi: pečené, nebo hranolky a také zámecké jsou k tomu výborné. Ty musíte mít předem vařené.

  3. Na pánev nalijte trošku oleje. Zahřejte olej na vysokou teplotu a hned ty roštěnky do něj dejte. 2 minutky z každé strany. Stáhněte oheň, přikryjte pokličkou a ještě 3 minutky nechejte táhnout. Stáhněte z plotny, vypněte hořák a nechejte odpočívat, 5 minutek to stačí.

  4. Do výpeku přidejte několik kapek worcesteru. Ty čerstvé zelené fazolky určitě nechejte ve vařící vodě 3 minutky. A vhoďte do studené.

  5. Zámecké brambůrky: Uvařené brambory nakrájejte na čtvrtky (osminky) a dejte na pánev, kde se smaží na másle cibulka do sklovata. Prohřejte a přidejte kudrnku. Přihoďte fazolky, aby se také prohřály.

  6. Na talíř dejte brambory, navrch položte roštěnku a přidejte ty fazolky. Přelijte tou šťávou co zbyla v pánvi. Několik kousků opepřeného a osoleného rajčete se vedle brambůrků určitě hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!