Housky na hamburger

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

560 g polohrube mouky
240 ml mleka
30 g čerstveho drozdi
6 lžic rozpuštěného másla
2 vejce
1,5 lžice cukru
1 lžička soli
žloutek na potřeni
sezam na posypani

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a rozmícháme. Mouku smícháme se solí, přidáme vejce, rozmícháme droždí (nečekala jsem na kvásek, droždí jsem věřila a fungovalo to), máslo a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple cca 1 hodinu kynout.

  2. Poté z těsta tvoříme malé placaté bochánky (nemusíme podsypávat moukou, těsto nelepí), které přendáme na plech, přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout (cca 1 hodinu).

  3. Nakynuté bochánky lehce zploštíme dlaní ruky, při pečení opět naběhnou, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka, posypeme sezamem a při 180°C (vrchní a dolní ohřev) cca 15-20 minut pečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!