Vepřová plec, pečená v pikantní marinádě s hráškem a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
barevný pepř
vývar
sůl
1 PL rozmačkaných sušených rajčat v oleji
2 větší cibule
1 PL paprikové pasty
1 PL ostřejší hořčice
vývar (nebo voda) na podlití
150 ml světlého piva
zmražený hrášek s mrkví (množství podle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu. Do pekáčku vložíme naloženou vepřovou plec. Osolíme, posypeme barevným pepřem a nadrobno pokrájenou cibulí.

  2. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem. Maso zvolna pečeme na 170 stupňů. V průběhu pečení podlijeme pivem. Ke konci pečení přidáme hrášek s mrkví, podlijeme výpekem a dál pečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s hořčicovou bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!