Vepřová plec, pečená v pikantní marinádě s hráškem a mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- barevný pepř
- vývar
- sůl
- 1 PL rozmačkaných sušených rajčat v oleji
- 2 větší cibule
- 1 PL paprikové pasty
- 1 PL ostřejší hořčice
- vývar (nebo voda) na podlití
- 150 ml světlého piva
- zmražený hrášek s mrkví (množství podle každého)
Postup Vepřová plec, pečená v pikantní marinádě s hráškem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Smícháme paprikovou pastu, ostřejší hořčici a rozmačkaná sušená rajčata i s olejem. Touto směsí potřeme vepřovou plec a dáme na noc do chladu. Do pekáčku vložíme naloženou vepřovou plec. Osolíme, posypeme barevným pepřem a nadrobno pokrájenou cibulí.
Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, zalijeme vývarem. Maso zvolna pečeme na 170 stupňů. V průběhu pečení podlijeme pivem. Ke konci pečení přidáme hrášek s mrkví, podlijeme výpekem a dál pečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s hořčicovou bramborovou kaší.