Bezlepkový zeleninový nákyp z quinoi
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek Quinoi
- 1 velký stroužek česneku
- kousek celeru
- červená paprika (stačí 1/2)
- mrkev
- pórek (asi 6 cm)
- koření Würzel (ve většině obchodů se zdravou výživou)
- olivový olej
- 1 vejce
- (zelenina se dá obměnit, podle toho co máme doma)
Postup Bezlepkový zeleninový nákyp z quinoi
Postup přípravy receptu
-
Quinou uvaříme s půl lžičkou würzlu, necháme trochu vychladnout.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, zeleninu na kostičky, mrkev na kolečka, lehce osmahneme na oleji, podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme 1/2 lžičky Würzlu a krátce podusíme, stačí asi 3 minutky. Sůl nedáváme, už je v koření.
Pak vmícháme do quinoi, přidáme vajíčko a dáme zapéci. Podáváme buď se zeleninovým salátem, s kysaným zelím nebo s vařeným bramborem.