Králík na červené řepě s kuskusem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g králičího hřbetu
- 200 g červené řepy
- 1 lžička másla
- sůl
- bílý pepř
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- lák ze sterilizované řepy
- zeleninový vývar
- Na kuskus:
- 200 g kuskusu
- 2 dcl zeleninového vývaru
- 1 lžička anýzu
- zelená cibulka
Postup Králík na červené řepě s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilizované řepy.
Na druhý den díly osolíme, opepříme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem.
Opečeme na pánvi s olivovým olejem.
Řepu oloupeme, nakrájíme na tenčí nudličky a přidáme k opékanému masu.
Vše přeložíme do pekáčku, zalijeme trochou vývaru, přidáme kousek másla a pečeme do změknutí masa. Během pečení obracíme a poléváme výpekem.
Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj kuskus. Promícháme, přidáme anýz a na nudličky nakrájenou zelenou cibulku. Kastrol zavřeme a udržujeme v teple.