Torta alla gianduja - nugátový dort
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 110 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 45 g másla
- 1/5 kypřícího prášku
- 10 g kakaa
- 2 žloutky
- kapka oleje extra virgin
- špetka soli
- Krém:
- 150 g nutelly
- 50 g čokolády na vaření
- 100 ml smetany
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- máslo na vymazání formy
Postup Torta alla gianduja - nugátový dort
Postup přípravy receptu
-
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme zabalené ve folii nebo v mikrotenovém sáčku odležet do lednici na půl hodiny.
V té době si ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu a dobře promícháme do hladka.
Po vychladnutí přidáme jedno celé vejce a dobře promícháme.
Formu vymažeme máslem, vyložíme těstem dno a asi 1,5-2 cm vysoké okraje.
Náplň nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby na;175°C a pečeme asi 20min. Dort necháme zcela vychladnout.