Torta di spaghetti

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček špaget
20 g koření Rajčinky s bazalkou
1 velká sklenice zeleninového leča
1 malá sklenice leča s klobásou
300 g sýru Eidam
3 kuřecí řízky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete velkou sklenici se zeleninovým lečem a malou konzervu leča s klobásou (klobásu nakrájíte), trochu podusíte.

  2. Pak smícháte nedovařené špagety s touhle směsí, dáte na pekáč, navrch nasypete Rajčinky s bazalkou a pokladete sýrem - my lenoši plátky sýra, vy pečlivější nastrouhaným - (pozn. nastrouhaný je chutnější). Sýr musí být všude tam, kde jsou rajčinky (aby se nepřipálily). Samozřejmě trošku posolíme, případně dochutíme chilli. No a pak dáme tak na hodinku zapéct do trouby.

  3. Torta di spaghetti je výborná s okurkou a pochutnáte si na ní i za studena. Pekáč vydrží tak na dva obědy pro dva lidi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!