Torta di spaghetti
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček špaget
- 20 g koření Rajčinky s bazalkou
- 1 velká sklenice zeleninového leča
- 1 malá sklenice leča s klobásou
- 300 g sýru Eidam
- 3 kuřecí řízky
- olej
Postup Torta di spaghetti
Postup přípravy receptu
-
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete velkou sklenici se zeleninovým lečem a malou konzervu leča s klobásou (klobásu nakrájíte), trochu podusíte.
Pak smícháte nedovařené špagety s touhle směsí, dáte na pekáč, navrch nasypete Rajčinky s bazalkou a pokladete sýrem - my lenoši plátky sýra, vy pečlivější nastrouhaným - (pozn. nastrouhaný je chutnější). Sýr musí být všude tam, kde jsou rajčinky (aby se nepřipálily). Samozřejmě trošku posolíme, případně dochutíme chilli. No a pak dáme tak na hodinku zapéct do trouby.
Torta di spaghetti je výborná s okurkou a pochutnáte si na ní i za studena. Pekáč vydrží tak na dva obědy pro dva lidi.