Pohanka se zelím a uzeným masem
Recepty, OstatníSuroviny
- 700 g kysaného zelí
- 3 velké cibule
- 150 g uzeného masa (nebo uzeného tofu)
- 450 g pohanky – krup
- sůl
- pepř
- cukr
- kmín
- olej
Postup Pohanka se zelím a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli.
Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, stačí ho opravdu jen malý kousek pro ovonění celého pokrmu.
Kysané zelí slijeme, podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přidáme ho k cibulovému základu. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme lžičku kmínu, lžičku cukru, osolíme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut doměkka.
Mezitím si připravíme pohanku – umytou pohanku vsypeme do dvojnásobného množství vroucí osolené vody a znovu přivedeme k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme hrnec ze sporáku, přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut dojít, nejlépe v peřinách.
Hotovou pohanku smícháme s podušeným zelím, podle chuti osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou ještě alespoň 10 minut dojít, aby se propojily chutě.