Svěží citronovo-tvarohový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 2,5 lžíce polohrubé mouky
- 2,5 lžíce celozrnné mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce olivového oleje
- 1,5 vejce
- 1/2 prášek do pečiva
- trochu mléka
- 1/2 KL citronová kúra
- krém:
- 100 g tvarohu
- 1/2 vejce
- 75 g jogurtu
- 25 g másla
- 1/2 vanilkového cukru
- rozinky
- trochu mléka
- cukr dle chuti
- karob
- granko
- čokoláda
Postup Svěží citronovo-tvarohový koláč
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme všechny suroviny, abychom tam neměli hrudky. Vymažeme a vysypeme formu. Těsto pečeme asi 15 minut na 180°C (zkoušíme špejlí).
Mezitím si připravíme krém. Máslo rozpustíme a vše smícháme, přidáme i rozinky.
Upečené těsto vytáhneme z trouby a ihned dáme krém.
Vložíme znovu do trouby a pečeme asi při 100-120°C 10-15 minut. Krém by měl mírně zežloutnout, ale neztuhne. Hotový koláč po vychladnutí dáme do lednice. Před podáváním posypeme karobem, grankem nebo čokoládou.