Svěží citronovo-tvarohový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
2,5 lžíce polohrubé mouky
2,5 lžíce celozrnné mouky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce olivového oleje
1,5 vejce
1/2 prášek do pečiva
trochu mléka
1/2 KL citronová kúra
krém:
100 g tvarohu
1/2 vejce
75 g jogurtu
25 g másla
1/2 vanilkového cukru
rozinky
trochu mléka
cukr dle chuti
karob
granko
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme všechny suroviny, abychom tam neměli hrudky. Vymažeme a vysypeme formu. Těsto pečeme asi 15 minut na 180°C (zkoušíme špejlí).

  2. Mezitím si připravíme krém. Máslo rozpustíme a vše smícháme, přidáme i rozinky.

  3. Upečené těsto vytáhneme z trouby a ihned dáme krém.

  4. Vložíme znovu do trouby a pečeme asi při 100-120°C 10-15 minut. Krém by měl mírně zežloutnout, ale neztuhne. Hotový koláč po vychladnutí dáme do lednice. Před podáváním posypeme karobem, grankem nebo čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!