Marinované krůtí řízečky v pohankovo-kokosovém kabátku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
sůl
pepř
2 lžíce hořčice
2 stroužky česneku
asi 3 vrchovaté lžíce pohankové mouky
1 hrst jemných ovesných vloček
1 hrst strouhaného kokosu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do chladu a necháme nejméně 30 minut marinovat, ale můžeme nechat odležet i přes noc.

  2. Pohankovou mouku promícháme s ovesnými vločkami a strouhaným kokosem. Marinované plátky masa v této směsi obalujeme a na rozehřátém oleji smažíme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!