Marinované krůtí řízečky v pohankovo-kokosovém kabátku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích prsou
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- asi 3 vrchovaté lžíce pohankové mouky
- 1 hrst jemných ovesných vloček
- 1 hrst strouhaného kokosu
- olej na smažení
Postup Marinované krůtí řízečky v pohankovo-kokosovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do chladu a necháme nejméně 30 minut marinovat, ale můžeme nechat odležet i přes noc.
Pohankovou mouku promícháme s ovesnými vločkami a strouhaným kokosem. Marinované plátky masa v této směsi obalujeme a na rozehřátém oleji smažíme dozlatova.