Bramborové knedlíky se sýrem a špenátem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- těsto na bramborové knedlíky podle vašich zvyklostí
- nebo:
- 400 g bramborového těsta v prášku (doporučuji Natur)
- čerstvý špenát (nebo mražený sekaný - ne protlak)
- sůl
- pepř
- česnek
- cca 100 g sýra eidam ementál dovedu si představit i hermelín
- sušená smažená cibulka
- sádlo
- cibule
Postup Bramborové knedlíky se sýrem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Bramborové těsto připravte buď podle sebe, případně podle návodu. Čerstvý špenát operte, ponořte na chvíli do vroucí vody a sceďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Pokud máte mražený sekaný, stačí ho v mikrovlnce nechat rozmrazit a na cedníku lžící vymačkat.
Do misky se špenátem přidejte podle chuti třený česnek se solí, pepř, trochu sušené smažené cibulky (nemusí být) a lžičku sádla, aby byl mazlavější a šel tvarovat.
Sýr nakrájejte na kostičky, postupně je v dlaních obalte špenátovou hmotou a tvarujte do kuliček. Každou kuličku pečlivě zabalte do těsta.
Knedlíky povařte asi deset minut ve vroucí osolené vodě. Podáveje s cibulkou, osmaženou na sádle.