Jáhly s čočkou po italsku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 velká cibule
- olej
- 3 stroužky česneku
- 1 hrnek jáhel
- 1 hrnek červené čočky
- 2,5-3 hrnky vody
- 5 ks sušených rajčat
- 1 lžička oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup Jáhly s čočkou po italsku
Postup přípravy receptu
-
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho krátce rozvonět.
Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme pokrájená sušená rajčata, bazalku, oregano, osolíme, opepříme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut.
V případě potřeby přilijeme další vodu. Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené.
Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.