Fazole na cibuli
Recepty, LuštěninySuroviny
- 540 g fazolí Černé oko (1 sklenice)
- 120 ml vývaru (měla jsem uzený)
- 4 velké cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce oleje
- mletý pepř
- sůl
- cukr podle potřeby
- ocet podle potřeby
Postup Fazole na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule. Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme10 minut.
Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme scezené fazole a podle svých zvyklostí dochutíme. Promícháme a 5 minut provaříme.
Jednu cibuli nakrájíme a na 2 lžících rozehřátého oleje osmažíme do zlatavé. barvy.
Fazole rozdělíme na porce a na talíři posypeme osmaženou cibulí. Podáváme s volským okem, nebo libovolnou uzeninou, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.