Fazole na cibuli

Recepty, Luštěniny

Suroviny

540 g fazolí Černé oko (1 sklenice)
120 ml vývaru (měla jsem uzený)
4 velké cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
cukr podle potřeby
ocet podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule. Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme10 minut.

  2. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme scezené fazole a podle svých zvyklostí dochutíme. Promícháme a 5 minut provaříme.

  3. Jednu cibuli nakrájíme a na 2 lžících rozehřátého oleje osmažíme do zlatavé. barvy.

  4. Fazole rozdělíme na porce a na talíři posypeme osmaženou cibulí. Podáváme s volským okem, nebo libovolnou uzeninou, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!