Masové karbanátky s kapustou a cuketou + chudý bramborový salát
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Karbanátky:
- 600 g mletého vepřového masa
- sůl, pepř, kmín, kurkuma
- 1 malá uvařená kapusta
- 1 cuketa, pokrájená na kostičky
- 1 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- strouhanka z celozrnných toustů
- Salát:
- 1000 g brambor
- sůl, pepř
- 1 velká bílá cibule
- ocet (nebo nálev z naložených okurek..)
- trochu oleje (není nutné)
- voda
Postup Masové karbanátky s kapustou a cuketou + chudý bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Na karbanátky kapustu uvaříme ve slané vodě s kmínem a kurkumou. Vykrájíme košťály a kapustu nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Mleté maso smícháme s kapustou a pokrájenou cuketou. Přidáme utřený česnek.
Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou z celozrnných toustů. Přidáme vejce a promícháme. Mokrou rukou vytvoříme bochánky, které obalíme v toustové strouhance. Karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Podáváme s vychlazeným salátem.
Brambory na salát uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme na tenké plátky. Cibulku nakrájíme na drobno a spaříme horkou vodou. Přecedíme a necháme stát cca 20 minut. Plátky brambor smícháme se změklou a přecezenou cibulkou, solí a pepřem. Přidáme podle chuti nálev z okurek nebo vodou zředěný ocet (podle potřeby). Zakápneme olejem a zamícháme. Dáme do chladu..