Jehněčí kýta na žampiónech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g jehněčí kýty
2-3 cibule
300 g žampionů
sůl
mletý pepř
mletá paprika
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu zbavíme blan a šlach - někdy to je celkem obtížné. Omyjeme a ubrouskem otřeme. Nakrájíme na 4 menší díle.

  2. Ze všech stran kýtu posypeme solí, pepřem a mletou paprikou. Umístíme kýtu do vymazaného pekáčku a tam přidáme nahrubo nakrájené žampiony a cibulu nakrájenou na osminky.

  3. Na kýtu položíme plátky másla a vložíme do trouby (200°C). Předtím ještě pekáček pokryjeme alobalem.

  4. Pečeme 10 minut a ztlumíme teplotu na 180°C, a pečeme asi necelou hodinu.

  5. Jednou za čas podlijeme kýtu výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!