Tři v tom (v PH)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kapusty (měla jsem mraženou)
- 2 uzená kuřecí stehna
- 2 větší brambory
- 100 g slaniny
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky CZ česneku
- sůl
- pepř
- používala jsem koření Nahrin - viz foto
Postup Tři v tom (v PH)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si na pánvi dokřupava opečeme na kostky nakrájenou slaninku, pak k ní přihodíme pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout.
Pomalý hrnec lehce mázneme sádlem (nemusíme), přidáme překrájenou kapustu, oloupané syrové brambory nakrájené na větší kostičky, osolíme, opepříme, nezapomene pomačkat česnek a šup s ním do PH.
Pořádně promícháme a podlijeme vodou cca 200 ml.
Nahoru dáme kuřecí stehna bez kůže.
Zapneme PH na II.stupeň a nastavíme čas na 3 hodiny.
Po této době si uděláme zátřepku (záklechtku) ze 2 lžic hladké mouky a cca 200 ml vody. Nalejeme ke kapustě, promícháme a pomalíme další hoďku.
Dochutíme dle potřeby solí či pepřem a kdo má rád česnek, přidá ještě jeden stroužek.
Stehýnka vykostíme překrájíme na větší kousky.
Přihodíme je zpět do PH ke kapustě a bramborám, všechno promícháme a můžeme podávat.