Jahody pod sněhovou pusinkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g jahod
125 g másla
125 g hrubé mouky
4 lžíce třtinového cukru
4 vejce
130 g žervé nebo lučiny
2 sáčky vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky.

  2. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji (já) zapékacích misek. Trochu upěchujeme.

  3. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba:-))). Tuto řidlinu:-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi.

  4. Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st (dolní + spodní ohřev)

  5. Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku:-).

  6. Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru.

  7. Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše (já ty misky dala na plech) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme. No, a je to. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!