Jahody pod sněhovou pusinkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g jahod
- 125 g másla
- 125 g hrubé mouky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 4 vejce
- 130 g žervé nebo lučiny
- 2 sáčky vanilkového cukru
Postup Jahody pod sněhovou pusinkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky.
Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji (já) zapékacích misek. Trochu upěchujeme.
Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to řídké, ale klííd... to se vstřebá... třeba:-))). Tuto řidlinu:-)) spravedlivě rozdělíme na těsto do misek. Mně to vyšlo do čtyřech větších a třech pidi.
Na krém pohážeme jahody a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 st (dolní + spodní ohřev)
Pečeme cca 25 minut. Tváří se to jak amarouny, ale po vychladnutí to bude v cajku:-).
Z bílků a 2. vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh, kterýžto po upečení jahodových misek lžící ofafrně navrstvíme, tzv. načepičkujeme nahoru.
Můžeme zlehka sypnout třtinovým cukrem a prskneme to vše (já ty misky dala na plech) pod gril na 3 - 5 minut. Nic!!! Žádné cigárko, kafíčko... na mobil taky zapomeňte, a hlídejte jak pes. V tomto okamžiku bychom to mohli totiž snadno spálit, a to nechceme. No, a je to. Dobrou chuť.