Cuketový fofr perník s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g cukety (mladé, neloupané)
- cca 120 g cukru krupice (dle sladkosti použitého ovoce)
- 1 vejce
- 60 g másla nebo máslové Hery (rozpuštěné)
- 1 lžíce kakaa
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do perníku
- Dále:
- sezónní ovoce - meruňky, švestky, višně, jablka, hrušky
- moučkový cukr, drobenka nebo čokoládová poleva
Postup Cuketový fofr perník s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr, rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a opět vše dobře promícháme.
Takto připravené těsto nalijeme do malého pekáčku nebo dortové formy o průměru cca 22 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a poklademe sezónním ovocem dle chuti. Ovoce je též možné pokrájet na menší kusy a vmíchat rovnou do perníkového těsta. To už záleží na každém, jaký způsob zvolí, obě varianty jsou výborné. Před vložením do trouby mohou milovníci ovocných drobenkových koláčů perník posypat drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
Po zchladnutí a před podáváním můžeme perník s ovocem posypat moučkovým cukrem. Pokud jsme zvolili variantu s ovocem, zamíchaným přímo do cuketového perníku, doladit ho můžeme po zchladnutí přelitím čokoládovou polevou. Kdo rád kokos nebo ořechy, polevu může ještě posypat. Vše záleží na naší chuti.