Vepřové plecko s lečem z trouby
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového plecka
- 1 sklenička sterilovaného leča (paprika, rajčata)
- 1 pórek
- 1 smetana ke šlehání 31%-33%
- 4 stroužky česneku
- sůl
- granulovaný česnek
Postup Vepřové plecko s lečem z trouby
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme.
Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, lehce osolíme a zalijeme šlehačkou. Na směs rovnoměrně rozložíme kostky masa, pekáč přikryjeme alobalem a v troubě na 200°C pečeme 30 minut.
Poté alobal sundáme, směs promícháme a pečeme dalších 30 minut odkryté. Občas promícháme, opečené kousky masa obrátíme.