Vepřové plecko s lečem z trouby

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového plecka
1 sklenička sterilovaného leča (paprika, rajčata)
1 pórek
1 smetana ke šlehání 31%-33%
4 stroužky česneku
sůl
granulovaný česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a zaprášíme granulovaným česnekem, koření do masa důkladně vetřeme.

  2. Do pekáčku dáme lečo, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku, lehce osolíme a zalijeme šlehačkou. Na směs rovnoměrně rozložíme kostky masa, pekáč přikryjeme alobalem a v troubě na 200°C pečeme 30 minut.

  3. Poté alobal sundáme, směs promícháme a pečeme dalších 30 minut odkryté. Občas promícháme, opečené kousky masa obrátíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!