Kuřecí prso v príma marinádě
Recepty, GrilováníSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- (pár krát otočení čtyřbarevným mlýnkem Kotányi/ale postačí)
- mletý pepř
- (na marinádu)
- 100 ml pomerančové šťávy popřípadě postačí džus
- 3 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce kremžské hořčice
- špetka práškové chilli(i méně-mě málem upadla huba)
- 2 větší snítky čerstvého rozmarýnu
- dále budeme potřebovat
- 1 lžičku vydloubnutého tuhého másla
- na ozdobu toco ladí do barev a chuti hotového pokrmu
- sůl (použijeme podle potřeby až na ugrilované maso na talíři)
Postup Kuřecí prso v príma marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel.
Po obou stranách posypeme pepřem z mlýnku, naložíme do marinády a necháme odpočinout.
Marinádu si připravíme tak, že džus promícháme s hořčicí, medem, chilli a snítky rozmarýnu. Nejlépe po 3 hodinách(ale čím déle, tím lépe) maso z marinády vytáhneme, nožíkem seškrábneme zbytek marinády do nádobky a takto připravené maso položíme na předehřátou grilovací pánev.
Pánev si před použitím potřeme ubrouskem, namočeným v oleji.
Opékáme z každé strany cca 4 minuty (záleží, jak silný kousek masa máme).
Mezitím si dáme do menšího kastrůlku rozpustit oříšek másla a k němu přidáme zbytek marinády. Přivedeme k varu a zredukujeme na hustější konzistenci.
Ugrilované maso servírujeme na talíři s oblohou dle svých chutí a přeléváme zredukovanou marinádou.