Kuřecí prso v príma marinádě

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g kuřecích prsou
(pár krát otočení čtyřbarevným mlýnkem Kotányi/ale postačí)
mletý pepř
(na marinádu)
100 ml pomerančové šťávy popřípadě postačí džus
3 lžíce tekutého medu
2 lžíce kremžské hořčice
špetka práškové chilli(i méně-mě málem upadla huba)
2 větší snítky čerstvého rozmarýnu
dále budeme potřebovat
1 lžičku vydloubnutého tuhého másla
na ozdobu toco ladí do barev a chuti hotového pokrmu
sůl (použijeme podle potřeby až na ugrilované maso na talíři)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a prořízneme do tvaru motýlích křídel.

  2. Po obou stranách posypeme pepřem z mlýnku, naložíme do marinády a necháme odpočinout.

  3. Marinádu si připravíme tak, že džus promícháme s hořčicí, medem, chilli a snítky rozmarýnu. Nejlépe po 3 hodinách(ale čím déle, tím lépe) maso z marinády vytáhneme, nožíkem seškrábneme zbytek marinády do nádobky a takto připravené maso položíme na předehřátou grilovací pánev.

  4. Pánev si před použitím potřeme ubrouskem, namočeným v oleji.

  5. Opékáme z každé strany cca 4 minuty (záleží, jak silný kousek masa máme).

  6. Mezitím si dáme do menšího kastrůlku rozpustit oříšek másla a k němu přidáme zbytek marinády. Přivedeme k varu a zredukujeme na hustější konzistenci.

  7. Ugrilované maso servírujeme na talíři s oblohou dle svých chutí a přeléváme zredukovanou marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!