Obložené topinky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- plátky staršího chleba
- sádlo nebo olej
- česnekový bok nebo slanina dle chuti
- plátkový sýr toustový, uzený...
- vejce
- česnek
- sůl
- pepř mletý nebo paprika
- zelenina dle chuti
Postup Obložené topinky
Postup přípravy receptu
-
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme, okořeníme dle chuti a osmažíme na volská oka. Konzistence vajec záleží na naší chuti.
V jiné pánvi na roztopeném sádle nebo oleji osmažíme z obou stran plátky chleba (můžeme použít půlky krajíců nebo menší bochníčky pokrájené na plátky). Po osmažení je dáme okapat na obrousek, kde je hojně potřeme oloupanými stroužky česneku a přendáme na talíř, kde je doplníme osmaženou slaninou, kouskem sýru dle chuti, volským okem, a zeleninou dle chuti (rajče, okurka, paprika, lahůdková cibulka...)
Podáváme ihned. Nejlépe se sklenicí chlazeného piva na zapití.