Huspenina masitá
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 zadní vepřové koleno
- 1 kg plecka bez kůže
- 3 ks vepřových nožiček
- malá mrkev
- malá petržel
- středně velká cibule
- 2-3 sterilované okurky
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- ocet
Postup Huspenina masitá
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka.
Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo pomeleme nebo najemno posekáme.
Cibuli pokrájíme a spaříme v sítu horkou vodou a dáme do mísy. Mrkev nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a přidáme k cibuli. Nakonec přidáme maso a kůže, zalijeme tuku zbaveným a přecezeným aspikem a promícháme.
Podle chuti okyselíme octem, dosolíme, ještě dobře promícháme a rozdělíme do nádob ztuhnout.