Huspenina masitá

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
1 kg plecka bez kůže
3 ks vepřových nožiček
malá mrkev
malá petržel
středně velká cibule
2-3 sterilované okurky
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře očistíme a uvaříme každé zvlášť v osolené vodě s kořením a kořenovou zeleninou doměkka.

  2. Po vychladnutí vykostíme, maso pokrájíme na kousky, kůže nahrubo pomeleme nebo najemno posekáme.

  3. Cibuli pokrájíme a spaříme v sítu horkou vodou a dáme do mísy. Mrkev nakrájíme na kolečka, okurky na plátky a přidáme k cibuli. Nakonec přidáme maso a kůže, zalijeme tuku zbaveným a přecezeným aspikem a promícháme.

  4. Podle chuti okyselíme octem, dosolíme, ještě dobře promícháme a rozdělíme do nádob ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!