Francouzský jablečný koláč s marmeládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
125 g másla
1 vejce
špetka soli
2 jablka na pyré
meruňková marmeláda
4 jablka

Postup přípravy receptu

  1. V kuchyňském robotu rozšleháme mouku s máslem a vajíčkem. V průběhu šlehání přidáme trochu vody.

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a vložíme ho do kulaté formy.

  3. V kastrolu připravíme jablečné pyré - na másle ohřejeme na čtvrtky nakrájená jablka, přisypeme skořicový cukr a přidáme lžíci marmelády, necháme chvíli podusit a rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Pyré nalijeme do připraveného těsta. Na něj pokládáme na tenké plátky nakrájená jablka. Pečeme na 160° 30 - 40 min. Nakonec můžeme ještě potřít meruňkovou marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!