Pikantní pečená krůtí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
šťáva ze 4 citrónů
5 lžic oleje
lžička soli
pepř
1 kg brambor
3/4 kg cibule
6 stroužků česneku
rozmarýn
3 feferonky
10 dkg černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. Citronovou šťávu smícháme s olejem, kávovou lžičkou soli a pepřem a touto směsí potřeme stehna. Ve vymaštěném pekáčku pečeme 45 minut na 175°C.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy, cibule překrájíme napůl, česnek oloupeme a vše přidáme k masu, posypeme rozmarýnou a přelijeme zbytkem citronové směsi. Pečeme ještě 30 minut.

  3. Feferonky překrojíme napůl a zbavíme jadérek. Společně s olivami je přidáme do pekáče a 15 minut dopékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!