Pikantní pečená krůtí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí stehna
- šťáva ze 4 citrónů
- 5 lžic oleje
- lžička soli
- pepř
- 1 kg brambor
- 3/4 kg cibule
- 6 stroužků česneku
- rozmarýn
- 3 feferonky
- 10 dkg černých oliv
Postup Pikantní pečená krůtí stehna
Postup přípravy receptu
-
Citronovou šťávu smícháme s olejem, kávovou lžičkou soli a pepřem a touto směsí potřeme stehna. Ve vymaštěném pekáčku pečeme 45 minut na 175°C.
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy, cibule překrájíme napůl, česnek oloupeme a vše přidáme k masu, posypeme rozmarýnou a přelijeme zbytkem citronové směsi. Pečeme ještě 30 minut.
Feferonky překrojíme napůl a zbavíme jadérek. Společně s olivami je přidáme do pekáče a 15 minut dopékáme.