Šalotkový slaný koláč
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na dortovou formu o velikosti 16 cm:
- listové těsto
- 1 balení mozzarelly
- 4 středně velké šalotky
- 1 šálek červeného vína
- sůl, pepř
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce balsamikového octa
- tymián
- olivový olej
Postup Šalotkový slaný koláč
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut.
Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit. Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila. Mozzarellu jsem nakrájela na plátky.
Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky. Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.