Šalotkový slaný koláč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na dortovou formu o velikosti 16 cm:
listové těsto
1 balení mozzarelly
4 středně velké šalotky
1 šálek červeného vína
sůl, pepř
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balsamikového octa
tymián
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto jsem vyválela, natlačila do dortové formy a udělala mu zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto jsem propíchala vidličkou, zatížila fazolemi a předpekla v troubě při 180°C v programu horký vzduch 15 minut.

  2. Mezitím jsem připravila náplň. Šalotky jsem oloupala, překrojila napůl a osmažila na pánvi s olivovým olejem. Po chvíli jsem směs zalila vínem a nechala vyvařit. Potom jsem do pánve ještě přidala tymián, sůl, pepř, balzamikový ocet a třtinový cukr. Po rozpuštění cukru jsem pánev odstavila. Mozzarellu jsem nakrájela na plátky.

  3. Z těsta jsem sundala fazole a naskládala na něj mozzarellu. Na mozzarellu jsem navrstvila osmažené šalotky. Koláč jsem v troubě nechala dopéct zhruba 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!