Obložené kotlety pod bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 vepřové kotlety
- 50 g uzené slaniny
- 100 g moravského uzeného
- 100 g pórku
- 150-200 g čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- tymián nebo majoránka dle chuti
- 120 g tvrdého sýru Gouda, horácký...
- sůl
- pepř mletý
- 200 ml smetana ke šlehání
- 600 g oloupaných brambor
Postup Obložené kotlety pod bramborami
Postup přípravy receptu
-
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným uzeným masem, nasekaným česnekem, bylinkami dle chuti a spařenými okapanými houbami (případně tence krájenými sušenými). Na každou kotletu ještě položíme kousek sýru (ten můžeme pokrájet na kostičky).
Takto připravené kotlety zakryjeme plátky syrových brambor, které přelijeme smetanou, osolíme, pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů.
Pečeme cca 45-50 minut do změknutí masa, podáváme například s okurkovým salátem.
Před časem vyzkoušeno i s taveným sýrem. Též výborné.