Obložené kotlety pod bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vepřové kotlety
50 g uzené slaniny
100 g moravského uzeného
100 g pórku
150-200 g čerstvých hub
2 stroužky česneku
tymián nebo majoránka dle chuti
120 g tvrdého sýru Gouda, horácký...
sůl
pepř mletý
200 ml smetana ke šlehání
600 g oloupaných brambor

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným uzeným masem, nasekaným česnekem, bylinkami dle chuti a spařenými okapanými houbami (případně tence krájenými sušenými). Na každou kotletu ještě položíme kousek sýru (ten můžeme pokrájet na kostičky).

  2. Takto připravené kotlety zakryjeme plátky syrových brambor, které přelijeme smetanou, osolíme, pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů.

  3. Pečeme cca 45-50 minut do změknutí masa, podáváme například s okurkovým salátem.

  4. Před časem vyzkoušeno i s taveným sýrem. Též výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!