Piškotový dort s kakaovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
4 vejce
160 g cukru
160 g hladké mouky
4 lžíce oleje
Krém:
30 g hladké mouky
140 g + 30 g másla
1 hrnek mléka (asi 200 ml)
100 g cukru
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. 4 bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku a vše ušleháme. Vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme moukou. Upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st.

  2. Z mouky a 30 g másla uděláme jíšku, přidáme do ní mléko a uvaříme na kaši, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vychladlou kaši, kakao a celý krém pořádně vyšleháme.

  3. Ozdobíme šlehačkou a nasekanými pistáciemi.

  4. Piškotový korpus můžeme před nanesením krému pokapat rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!