Kuřecí stehýnka s dobrou šťávou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 spodních kuřecích stehen
sůl (dle potřeby)
1 větvička libečku do brambor či rýže
1 svazeček pažitky nakrájet
1 svazek nasekané petrželky
kmín do brambor
6 brambor nebo 4 porce rýže
5 dkg másla + 2 dkg másla do rýže
Marináda:
4 stroužky česneku
3-4 lžičky grilovacího koření
3 větvičky tymiánu
2 lžičky mletého kmínu
2-3 lžičky koření Adamova žebra
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžíce bujonu -práškový nebo kostka-Silná šťáva
2-3 lžíce javorového sirupu
3 lžíce worcestrové omáčky
1 dl olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři hodiny.

  2. Překlopit do pekáčku i s marinádou, urovnat, podlít asi 2 dl vody a péci v předehřáté troubě na 180°C, společně s překrojenými stroužky česneku.

  3. Na každou porci ke konci pečení položíme kousek másla. Je-li třeba, po troškách podlévat. Na talíři posypeme brambory bylinkami, pokud máme rýži, vmícháme bylinky do ní, společně s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!