Kuřecí stehýnka s dobrou šťávou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 spodních kuřecích stehen
- sůl (dle potřeby)
- 1 větvička libečku do brambor či rýže
- 1 svazeček pažitky nakrájet
- 1 svazek nasekané petrželky
- kmín do brambor
- 6 brambor nebo 4 porce rýže
- 5 dkg másla + 2 dkg másla do rýže
- Marináda:
- 4 stroužky česneku
- 3-4 lžičky grilovacího koření
- 3 větvičky tymiánu
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2-3 lžičky koření Adamova žebra
- 2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce bujonu -práškový nebo kostka-Silná šťáva
- 2-3 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce worcestrové omáčky
- 1 dl olivového oleje
Postup Kuřecí stehýnka s dobrou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři hodiny.
Překlopit do pekáčku i s marinádou, urovnat, podlít asi 2 dl vody a péci v předehřáté troubě na 180°C, společně s překrojenými stroužky česneku.
Na každou porci ke konci pečení položíme kousek másla. Je-li třeba, po troškách podlévat. Na talíři posypeme brambory bylinkami, pokud máme rýži, vmícháme bylinky do ní, společně s máslem.