Domácí sekaná - jemná
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g mletého vepřového masa
- 200 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky česneku
- majoránka dle chuti
- 3 vejce
- kmín
- 22 g soli
- pepř
Postup Domácí sekaná - jemná
Postup přípravy receptu
-
Vše, mimo kmínu, zamícháme, ještě projedeme ponorným mixérem, dáme do hnětače a pořádně uhněteme.
Vytvoříme šišku, kterou posypeme kmínem, dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi hodinu. V průběhu pečení poléváme vypekem.
Po upečení ji zabalíme do alobalu, necháme chvilku odpočinout a potom nakrájíme na plátky. Pokud nemáte hovězí, tak dáte 1 kg vepřového masa.