Pikantní kotleta s čili

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kotlety bez kosti
sůl a pepř
2 stroužky česneku (prolisovaného)
malá čili paprička zbavená semínek
sojová omáčka
1/4 lžičky sušeného zázvoru
lžička hořčice
olej
cibule
asi 1 deci červeného vína
lžička protlaku
lžíce hladké mouky
vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme olej, česnek, nadrobno nasekanou čili papričku, hořčici, zázvor, sojovou omáčku a promícháme. Kotlety naklepeme a na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme, obalíme v marinádě a dáme do misky s víčkem. Necháme přes noc v ledničce..

  2. Pak na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme zbylou marinádu, protlak, promícháme a necháme trochu vysmahnout. Pak poprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Nakonec přecedíme, aby omáčka byla hladká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!