Pikantní kotleta s čili
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kotlety bez kosti
- sůl a pepř
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- malá čili paprička zbavená semínek
- sojová omáčka
- 1/4 lžičky sušeného zázvoru
- lžička hořčice
- olej
- cibule
- asi 1 deci červeného vína
- lžička protlaku
- lžíce hladké mouky
- vývar podle potřeby
Postup Pikantní kotleta s čili
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme olej, česnek, nadrobno nasekanou čili papričku, hořčici, zázvor, sojovou omáčku a promícháme. Kotlety naklepeme a na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme, obalíme v marinádě a dáme do misky s víčkem. Necháme přes noc v ledničce..
Pak na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, podlijeme vínem a necháme alkohol odpařit. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme zbylou marinádu, protlak, promícháme a necháme trochu vysmahnout. Pak poprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Nakonec přecedíme, aby omáčka byla hladká.