Třešně ve vlastní šťávě

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

třešně
cukr krupice - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Pevnější třešně dobře omyjeme a necháme okapat. Nejlépe za pomoci nějakého odpeckovače odstraníme pecky. Třešně zlehka natlačíme do připravených sklenic, dávám je těsně pod okraj. Dělávám je většinou bez cukru k použití na moučníky, hlavně na bublaniny. Ale třešně můžeme ve sklenici i vrstvit a prosypávat cukrem dle svých potřeb. Pak se hodí i např. do jogurtu, nějakého tvarohového krému atp. U naplněných sklenic otřeme okraj a dobře zavíčkujeme.

  2. Vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sklenice o objemu cca 6-7 dl sterilujeme 35 minut při teplotě 85°C.

  3. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!