Ořechová bábovka s višněmi nebo třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
240 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml smetany na šlehání
250 g hladké mouky
80 g vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
200 g višní nebo třešní bez pecek - z kompotu
trochu hrubé mouky na posypání ovoce
trochu tuku a hrubé mouky na formu
trochu moučkového a vanilkového cukru na povrch

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a s jemně nastrouhanými ořechy. Formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou střídavě plníme těstem a okapaným ovocem bez pecek, které ještě trochu posypeme hrubou moukou.

  2. Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Orientačně 50 minut na cca 155°C. Zkoušíme špejlí.

  3. Bábovku krátce po upečení vyklopíme, necháme vychladnout a na povrchu pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!