Ořechová bábovka s višněmi nebo třešněmi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 240 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml smetany na šlehání
- 250 g hladké mouky
- 80 g vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- 200 g višní nebo třešní bez pecek - z kompotu
- trochu hrubé mouky na posypání ovoce
- trochu tuku a hrubé mouky na formu
- trochu moučkového a vanilkového cukru na povrch
Postup Ořechová bábovka s višněmi nebo třešněmi
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a s jemně nastrouhanými ořechy. Formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou střídavě plníme těstem a okapaným ovocem bez pecek, které ještě trochu posypeme hrubou moukou.
Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Orientačně 50 minut na cca 155°C. Zkoušíme špejlí.
Bábovku krátce po upečení vyklopíme, necháme vychladnout a na povrchu pocukrujeme.