Italská směs na těstoviny
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 kg rajčat
- 500 g mrkve
- 500 g hovězího mletého masa
- 3 cibule
- 5 stroužků česneku
- trocha olivového oleje
- oregano
- sůl
- pepř
- 2 dcl červeného vína
Postup Italská směs na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Rajčata pokrájíme na kostky, mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli očistíme, nakrájíme na jemno, česnek oloupeme, nasekáme na plátky.
Do hrnce nalejeme trochu oleje, osmahneme cibulku a česnek, přidáme zeleninu a osolíme, opepříme, podlejeme vínem.
Dusíme pod poklicí cca 20 minut a pak vše rozmixujeme tyč. mixérem.
V druhém kastrolu nebo vysoké pánvi osmahneme na troše oleje mleté hovězí, osolíme, opepříme, podlejeme rajčatovomrkvovou směsí a podusíme 10 minut aby bylo maso měkké, ochutíme oreganem.