Davídkův smažený kapr

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 kapra
1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
1 vrchovatá lžíce strouhanky
sůl
olej na opečení
Koření:
petržel
medvědí česnek
bazalka
kmín
pepř 4 barev
1/4 lžičky mleté sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe propekly. Na kouscích, kde necháme kůži, maso tenkým nožem po 3 mm rozřízneme až ke kůži, slyšíme křupání kostiček, dáváme pozor, abychom neprořízli kůži.

  2. Kousky kapra osolíme a potřeme kořením, které jsme smíchali dohromady. Necháme ho chvíli proležet. Smícháme mouku se strouhankou a kapra v ní obalíme. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!