Davídkův smažený kapr
Recepty, RybySuroviny
- 1/2 kapra
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé mouky
- 1 vrchovatá lžíce strouhanky
- sůl
- olej na opečení
- Koření:
- petržel
- medvědí česnek
- bazalka
- kmín
- pepř 4 barev
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
Postup Davídkův smažený kapr
Postup přípravy receptu
-
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe propekly. Na kouscích, kde necháme kůži, maso tenkým nožem po 3 mm rozřízneme až ke kůži, slyšíme křupání kostiček, dáváme pozor, abychom neprořízli kůži.
Kousky kapra osolíme a potřeme kořením, které jsme smíchali dohromady. Necháme ho chvíli proležet. Smícháme mouku se strouhankou a kapra v ní obalíme. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách do zlatova.