Krémové rizoto se žampiony a parmezánem
Recepty, HoubySuroviny
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 500 g žampionů
- 400 g rýže (4 sáčky)
- 180 g parmezánu
- 200 g anglické slaniny vcelku
- 1 cibule
- hrst petrželky (nať)
- čtvrt kostky másla (60-70 g)
Postup Krémové rizoto se žampiony a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme najemno, slaninu na kostičky, žampiony na plátky.
Do teflonového hrnce nebo hluboké pánve dáme půlku ze čtvrtky másla, přidáme cibuli se slaninou a restujeme 5 minut. Potom přisypeme žampiony a restujeme další 3 minutky. Přisypeme rýži a rychle osmažíme, cca 1 minutku.
Z vývaru, který máme připravený v hrnci vedle, přidáme 1 naběračku k rýži. Stále mícháme, až tekutina zcela vsákne, přidáme další naběračku a takto dokola, dokud není rýže na skus. Trvá to cca 30 minut a spotřebujete téměř celý vývar. Nezapomeňte stále míchat!
Když je rýže na skus, odstavíme a vhodíme zbylé máslo, hrst nastrouhaného parmezánu a hrst petrželky. Podáváme posypané parmezánem.