Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 ml vody
špetka soli
40 g másla
100 g polohrubé mouky
2 vejce
Náplň a zdobení:
ušlehaná smetana a tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme vodu se solí a máslo a uvedeme k varu. Stáhneme z ohně, vsypeme najednou všechnu mouku, vrátíme a na mírném plameni odpalujeme. Do částečně zchladlého vmícháme postupně vejce jedno po druhém.

  2. Hotové těsto vložíme do sáčku s řezanou zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme asi 7-8 cm dlouhé tyčky (=banánky).

  3. Pečeme při 220°C asi 10 minut, troubu nesmíme otvírat. Pak dalších 10-20 minut při 170°C. Po rozříznutí musí být pečivo uvnitř suché.

  4. Vlažné podélně rozřízneme pilkovým nožem, naplníme šlehačkou, povrch polijeme čokoládou a konzumujeme čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!