Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 125 ml vody
- špetka soli
- 40 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- Náplň a zdobení:
- ušlehaná smetana a tmavá čokoládová poleva
Postup Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme vodu se solí a máslo a uvedeme k varu. Stáhneme z ohně, vsypeme najednou všechnu mouku, vrátíme a na mírném plameni odpalujeme. Do částečně zchladlého vmícháme postupně vejce jedno po druhém.
Hotové těsto vložíme do sáčku s řezanou zdobičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme asi 7-8 cm dlouhé tyčky (=banánky).
Pečeme při 220°C asi 10 minut, troubu nesmíme otvírat. Pak dalších 10-20 minut při 170°C. Po rozříznutí musí být pečivo uvnitř suché.
Vlažné podélně rozřízneme pilkovým nožem, naplníme šlehačkou, povrch polijeme čokoládou a konzumujeme čerstvé.