Čokoládové mille-feuille
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g listového těsta
- hladká mouka na podsypání
- Krém:
- 2 malé šálky mléka
- 3/4 malého šálku cukru krupice
- 2 velké lžíce kakaa
- 1 lžičku vanilkového aroma
- 1 malý šálek kukuřičného škrobu
- 50 g másla
- Na polevu a zdobení:
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíci pomerančové šťávy
- kousek nastrouhané čokolády na posypání
Postup Čokoládové mille-feuille
Postup přípravy receptu
-
Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kulatou formičkou kolečka, která klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a dáme na 12 minut péct dozlatova do trouby vyhřáté na 180°C.
Mezitím si připravíme krém. V kastrůlku smícháme polovinu mléka, cukr a vanilkové aroma, a nakonec přes sítko prosejeme kakao. Druhou polovinu mléka smícháme s prosátým škrobem a důkladně vymícháme do hladka, aby se nevytvořily hrudky.
Potom směs vmícháme do teplého (ne vroucího) kakaového mléka, za stálého míchání asi 2 minuty povaříme a pak odstavíme z plotny. Nakonec do chladnoucího krému vmícháme kousek másla, aby zůstal vláčný, a necháme vychladnout.
Upečená kolečka vrstvíme na sebe, na jeden kousek dezertu je potřeba tří koleček s dvěma mezivrstvami krému. Vršek ještě potřeme trochou polevy (smícháním cukru a pomerančové šťávy) a posypeme nastrouhanou čokoládou.