Čokoládové mille-feuille

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g listového těsta
hladká mouka na podsypání
Krém:
2 malé šálky mléka
3/4 malého šálku cukru krupice
2 velké lžíce kakaa
1 lžičku vanilkového aroma
1 malý šálek kukuřičného škrobu
50 g másla
Na polevu a zdobení:
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíci pomerančové šťávy
kousek nastrouhané čokolády na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a vykrájíme z něho kulatou formičkou kolečka, která klademe vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a dáme na 12 minut péct dozlatova do trouby vyhřáté na 180°C.

  2. Mezitím si připravíme krém. V kastrůlku smícháme polovinu mléka, cukr a vanilkové aroma, a nakonec přes sítko prosejeme kakao. Druhou polovinu mléka smícháme s prosátým škrobem a důkladně vymícháme do hladka, aby se nevytvořily hrudky.

  3. Potom směs vmícháme do teplého (ne vroucího) kakaového mléka, za stálého míchání asi 2 minuty povaříme a pak odstavíme z plotny. Nakonec do chladnoucího krému vmícháme kousek másla, aby zůstal vláčný, a necháme vychladnout.

  4. Upečená kolečka vrstvíme na sebe, na jeden kousek dezertu je potřeba tří koleček s dvěma mezivrstvami krému. Vršek ještě potřeme trochou polevy (smícháním cukru a pomerančové šťávy) a posypeme nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!