Bůček plněný špenátovo-houbovou vaječinou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g bůčku vhodného na roládu (bez kosti)
2 vajíčka
hrst sušených hub
hrst listového špenátu
1/2 cibule
olej
sůl
pepř
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vhodný bůček na roládu prořízneme, jako bychom chtěli udělat knihu, ale dáváme pozor, abychom jej neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi 2 fóliemi. Osolíme, opepříme.

  2. Na oleji a nakrájené cibuli podusíme houby, mírně je zalijeme vodou. Když je voda téměř vyvařená, přidáme špenát, který necháme zavadnout a přidáme vajíčka. Směs osolíme, opepříme a necháme srazit, jako klasickou vaječinu a necháme ji mírně vychladit. Pak vaječinu natřeme na plát masa a stočíme do rolády. Svážeme potravinářským motouzem, pokud je třeba i jehlami, nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Posypeme celým kmínem a dáme na pekáč. Troubu si předem vyhřejeme na 220 stupňů a srolovaný bůček v ní pečeme cca 10 - 12 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak teprve podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme zakrytý cca 30 minut. Pak pekáč odstraníme, pokud je třeba, přilijeme trochu vody a pečeme již odkryté zhruba ještě 40 minut, až bude mít roláda tu správnou barvu. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!