Bramborový guláš s mletým masem (DlabemeZdrave)
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 cibule
- 300 g mrkve
- 1 kg brambor
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka červených fazolí (400 g)
- 1 l vývaru
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 hrst hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
Postup Bramborový guláš s mletým masem (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji.
Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy).
Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem.
Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne.
Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.