Bramborový guláš s mletým masem (DlabemeZdrave)

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cibule
300 g mrkve
1 kg brambor
500 g mletého hovězího masa
1 plechovka červených fazolí (400 g)
1 l vývaru
4 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce oleje
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 hrst hladkolisté petržele
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji.

  2. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy).

  3. Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem.

  4. Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne.

  5. Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!