Nejlepší vaječný koňak
Recepty, NápojeSuroviny
- 8 žloutků
- 40 g vanilkového cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- 1 Salko
- 1 l plnotučného mléka
- 1 tučná šlehačka (31%)
- rum (podle chuti)
Postup Nejlepší vaječný koňak
Postup přípravy receptu
-
Žloutky našleháme šlehačem do pěny. Poté přilijeme Salko, mléko a šlehačku a vařečkou vmícháme.
Pak směs přelijeme do hrnce se silným dnem, přidáme dřeň z vanilkového lusku a pomalu prohříváme na mírném plameni (pořád mícháme!!). Směs by neměla vřít, ale prohříváme tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout a tvořit pěnu.
Poté hrnec přendáme do dřezu z vodou a za stálého míchání chladíme. Až je směs studená, tak vmícháme rum. Já dávám cca 3 dl rumu, ale záleží na vás. Udržujte v chladnu.